Sandıklı Meslek Yüksekokulu Seracılık Programı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Rabia ERSAN, Öğr. Gör. Dr. Funda ÖZÜSOY ve Öğr. Gör. Hülya YİĞİT eşliğinde seracılık programı öğrencileri ile birlikte ‘Afyon Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarına’’ teknik gezi düzenlendi.

Afyon fuar alanında gerçekleştirilen Afyon Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nda Teknolojik tarım makinaları, Hayvancılık ve Malzeme ekipmanları, fide ve ağaç, Organik tarım ürünleri, mekanik tarım ekipmanları gibi geniş yelpazede sergilenen ürünlerin bulunduğu standları öğrencilerimiz ziyaret ederek tarımsal verimliliği artıran ve iş gücünü azaltan çeşitli tarım aletlerini görme ve deneme fırsatı buldular. İlaçlama dronları, tohum ekim makineleri, otomatik sulama sistemleri ve hassas tarım teknolojisi gibi ürünlerin sergilendiği alan da uzmanlardan teknik bilgiler edindiler. Arıcılık, küçükbaş ve büyükbaş gibi ana konularda yer alan ekipmanların sergileneceği alanda ayrıca hayvan yemleri, ahır ekipmanları, sağım makineleri, hayvan taşıma araçları gibi ürünler, hayvancılıkla uğraşanların ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuldu. Firma yetkilileri Organik meyve, sebze, süt ürünleri, baklagiller ve organik gübreler gibi ürünler, doğal ve kimyasal gübrelerin farkını göstererek organik tarımın avantajlarını vurguladılar. Farklı boyutlarda, güçlerde ve özelliklerdeki traktörler, çiftçilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunarak tarım işlerini kolaylaştıran ve verimliliği artıran özelliklerini vurguladılar.

Fuarda Afyonkarahisar Tarım İl ve Orman Müdürlüğü’nün standı en ilgi gören stantlardan bir tanesiydi. Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet KARAHAN öğrencilerimize staj, Tarım Orman Bakanlığında atama durumları, DGS sınavının önemi, sektörde çalışabilecekleri sahalar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık Sınavı, tarımsal danışmanlık Sınavı hakkında öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü’den Ziraat Yüksek Mühendisi Osman Nuri GEZER öğrencilerimize kurumun hazırlamış olduğu tarımsal broşür ve yayınlar dağıttı ve içerikleri ile ilgili teknik bilgiler verdi.

Fuar gezimiz Afyon Valiliği, Afyon Belediyesi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi, Tarım ve Kırsal Kalkınma, ziraat odası gibi kurumsal stand ziyaretleri ile devam etti ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

22 Nisan 2024, Pazartesi 21 kez görüntülendi