Sandıklı Meslek Yüksekokulu Seracılık Programı akademisyenlerinden Dr.Öğr.Üyesi Rabia ERSAN, Öğr. Gör. Dr. Funda ÖZÜSOY ve Öğr. Gör. Hülya YİĞİT eşliğinde seracılık programı öğrencileri ile birlikte ‘AKÜ’DE 550 FİDAN Toprakla Buluşuyor’ etkinliğine katıldı.

Barış Manço Şölen Alanında düzenlenen Tören açılış konuşmasında AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARAKAŞ, AKÜ’nün ANS kampüsüne taşınmasının üzerinden 22-23 yıl geçtiğini belirterek, geride kalan süre zarfında kampüsün yeşil bir görünüme kavuşması adına yılda en az iki kez fidan dikimi gerçekleştirildiğini belirtti. Karakaş, tabiattaki ekosistemi korumayı ve yeşil alanları artırmayı öncelikli görevlerinden biri olarak gördüklerini belirterek, “Yaşayan ve sağlıklı bir tabiat, gelecek nesillere bırakacağımız en kıymetli miraslardan biridir” dedi. Yaşamı, yeşili ve dolayısıyla nefesi paylaşmak ve çoğaltmak adına fidan diktiklerini ifade eden Karakaş, “Çevreyle kurulan ilişki aslında gelecek nesillere bilgi ve kültür aktarımının bir yoludur. Biz de bugün kampüsümüzde toprakla buluşturacağımız fidanlarımızla, gelecek nesillere köprü kurmuş olacağız” dedi.

Seracılık Programı olarak temiz ve bol oksijenli bir doğa için; ” Bir Fidan, Bir Nefes” diyerek bizler de fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Program; Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Sn Prof.Dr. Mehmet KARAKAŞ, rektör Yardımcıları Sn Prof Dr. Şuayip ÖZDEMİR ve  Sn.Prof.Dr. Murat PEKER ile hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.

 

18 Nisan 2024, Perşembe 69 kez görüntülendi