Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Sandıklı MYO Seracılık ve Sağlık Turizmi İşletmeciliği Programı öğrencilerine uygulamalı temel ilk yardım eğitimi verildi.

Eğitim programına Sandıklı MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Grv. Havva Uzun, Sağlık Turizmi Program Başkanı Öğr. Grv. Kutlay Orhan, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü Acil Tıp Teknisyeni Şükrü Kağan Çankaya ve Yasin Sarıgöz, Sağlık Memuru İsmail Taban ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Sandıklı MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Grv. Havva Uzun, öğrencilerin teorik dersler yanında kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla günlük hayatta karşılaşılan düşme, yaralanma, çarpma, yanma ve boğulma gibi hayati tehlike oluşturma ihtimali olan durumlara karşı bilinçlendirilmesi amacıyla bu tür eğitimlerin verilmesinin önem arz ettiğini söyledi.

2 gün boyunca uygulamalı olarak devam eden eğitimin ilk gününde öğrencilere ilk yardım, acil tedavi, ilk yardımcı, ilk yardımın amaçları, ilk yardımda temel uygulamalar, kanamalar, ilk yardımcının müdahalesi, insan vücudunun yapısı, hayat kurtarma zinciri, olay yeri ile ilgili torik bilgiler verildi. Eğitimin ikinci gününde ise ilk yardım eğitimi, maketler üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Program sertifika programının ardından fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

21 Ekim 2022, Cuma 111 kez görüntülendi