Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulunda (MYO) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) tarafından Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği programlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya UİM öğrenci öğrenim hareketlilikleri sorumlusu Öğr. Gör. Merve Malak, öğrenci staj hareketlilikleri sorumlusu Öğr. Gör. Turan Ulaş, Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Rabia Ersan, Sandıklı MYO Erasmus Koordinatörü Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Havva Uzun, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

“Erasmus iş bulma fırsatlarını geliştiriyor”

Programın açış konuşmasını yapan Sandıklı MYO Erasmus Koordinatörü Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Havva Uzun, öğrenci hareketliliklerinin öğrencilerin akademik başarısında çok etkili olduğunu vurgulayarak özellikle öğrencilerin yabancı dil gelişimini, kültürel etkileşimini, iş bulma fırsatlarını geliştirdiğini dile getirdi. Uzun, programa katkılarından dolayı ayrıca katılımcılara da teşekkürlerini iletti.

Erasmus başvuru süreci anlatıldı

Programda konuşan öğrenci öğrenim hareketlilikleri sorumlusu Öğr. Gör. Merve Malak, öğrencilere üniversitemizin son yıllarda Erasmus Programı kapsamında yaptığı çalışmalar ve bu programdan şimdiye kadar faydalanan öğrenciler ile ilgili bilgiler verdi. Malak, öğrencileri başvuru esnasında ne tür işlemlerin beklediğini açıklayarak, faaliyetten önce ve faaliyetten sonra hangi belgeleri hazırlamaları gerektiği, yurt dışında karşılaşabilecekleri durumlar hakkında ne yapılması gerektiğini ifade etti.

Öğrenci staj hareketlilikleri sorumlusu Öğr. Gör Turan Ulaş, hareketliliğe katılacak öğrencilerin belirlenmesi, seçim şartları ve seçimde kullanılan belgeler, seçim sonrası süreç ve seçilen öğrencilerin bilgilendirilmesi, gidilen ülkelere, faaliyete göre aylık hibe miktarları ve seyahat desteği konularını öğrencilerle paylaştı.

Program soru ve cevapların ardından fotoğraf çekimiyle son buldu.

07 Ekim 2022, Cuma 88 kez görüntülendi