Afyon Kocatepe Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) tarafından Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hayata geçirilen yetenek kapısı, kariyer kapısı, yetenek her yerde, staj seferberliği konuları anlatıldı.

Programa GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Programın açış konuşmasını yapan GİKAM Müdürü Gürpınar, Türkiye’de kariyer hizmetleri alanında mevcut kapasitenin geliştirilmesi, üniversite kariyer merkezlerinin hizmetlerinin çeşitlendirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılarak daha etkin hale getirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından çeşitli platformların geliştirildiğini ifade etti. Gürpınar “Platformla öğrenci ve mezun, işveren ile üniversite kariyer merkezlerinin bir araya gelerek, zaman ve mekan kısıtları olmadan, dijital bir ortamda etkileşimde bulunmaları sağlanıyor. Yakından takip etmeniz sizlere büyük kazanımlar sağlayacaktır” dedi.

GİKAM Müdür yardımcısı Öğretim Görevlisi Emrah Bozkurt ise, merkezin faaliyetleriyle birlikte kariyer kapısı, yetenek kapısı, staj seferberliği platformlarını ve bu platformlarda neler yapılabileceğini anlattı. Bozkurt, Platformla milyonlarca üniversite öğrencisine eş zamanlı ve eşit hizmet ile istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanacak, işverenlerin de aradıkları yeteneklere erişmesi kolaylaşmış oldu. Kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversite öğrenci ve mezunlarına yönelik tüm ilanları ve diğer kariyer imkanları da Yetenek Kapısında yer alıyor. Yetenek Kapısı aracılığıyla sizler, eğitim ve yetkinlik bilgileri ile profesyonel profillerini oluşturabilecek, işverenlerin yayınladığı staj ve iş ilanlarına başvurabilecek, etkinlik, eğitim, burs gibi duyurulardan haberdar olabilme şansına sahipsiniz.” Dedi. dedi.

Program soru cevapların ardından son buldu.

01 Aralık 2021, Çarşamba 211 kez görüntülendi