Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından üniversiteden mezun olan öğrencilere yönelik mezuniyet programı düzenlendi. 2019-2020 akademik yılı içerisinde yaşanan pandemi dolayısıyla Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) tavsiyesi ve AKÜ Senatosunun aldığı kararlar sonucunda Sandıklı MYO’da, mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler için çevrimiçi mezuniyet töreni yapıldı.

AKÜ Devlet Konservatuvarının hazırlamış olduğu çevrimiçi müzik dinletisiyle başlayan programa Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, öğretim elemanları ve mezun olan öğrenciler katıldı.

Çevrimiçi mezuniyet programında konuşan Sandıklı MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, mezun olan öğrencilere ülkemize ve dünyaya karşı olan sorumluluklarını hatırlatarak, öğrencilerin aldıkları eğitimlerle kariyer basamaklarını hızla tırmanarak önemli başarılar elde edeceklerine olan inancının tam olduğunu ifade etti. Gürpınar şunları kaydetti: “Gençler bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin aydınlığı aydınlatsın. Unutmayın ki dürüst, çalışkan insan bir değerdir ve ancak bir değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip edecektir. Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız” dedi.

Programda konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise, ailelere seslenerek bugün yılmadan usanmadan çocuklarına vermiş olduğu 22 yıllık emeğin ve özverinin karşılığını aldıklarını, bu sebeple paha biçilmez bu destekten dolayı aileleri kutladığını dile getirdi. Öğrencilerin yaşamlarına önemli katkıları olan öğretim elemanlarını da tebrik eden Karakaş, öğrencilere yaşama yeni bir yelken açtıklarını hangi limana yanaşacaklarına doğru karar vermeleri gerektiğini söyledi. Ülkemizin daha aydınlık bir geleceğe ulaşmasında belirleyici rol oynadıklarını ifade eden Karakaş, bu süreçte öğrencilerden yaşamın her aşamasında bilimin ve aklın ışığında evrensel değerlere sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ise, iki yıldır öğrencileri Sandıklıda ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Çöl, öğrencilerin bundan sonraki hayatlarında ülkemize, devletimize ve milletimize en güzel şekilde hizmet edeceklerinden emin olduğunu ifade ederek öğrencilere başarılar diledi.

Program mezun olan öğrencilerin çevrimiçi kep atma gösterisiyle son buldu.

21 Ekim 2020, Çarşamba 542 kez görüntülendi