İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı ve Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Fişne tarafından 14.10.2019 tarihinde “Tüm Yönleriyle Barış Pınarı Harekatı” konulu konferans verildi. Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sandıklı Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Mustafa Fişne “Her aydın vatandaşın ülkede ve dünyada meydana gelen gelişmeleri takip etmesi ve öngörüde bulunabilmesi gerektiğini belirterek Barış Pınarı Harekatının ortaya çıkış sebepleri, hangi amaçlarla yapıldığı, tarihi, amaçları, sonuçları ile ilgili bilgiler verdi. Arap baharı olarak adlandırılan düşüncenin bazı ülkelerde demokratik rejimlerin kurulmasına, bazı ülkelerde askeri darbelerin gerçekleşmesine, bazı ülkelerde ise iç savaşların ortaya çıkmasına neden olduğunu belirtti. Suriye’deki karışıklıktan yararlanan terör örgütlerinin DEAŞ, YPG/PYD 900 km. güney sınırımıza yerleştiğini ve ülkemiz için tehdit oluşturduğunu belirtmiştir. Bu gelişmeler üzerine Türkiye’nin diplomasi çalışmaları başlattığını ve sonuç alınamaması üzerine Barış Pınarı Harekatı başlatıldığını anlattı. Güvenli bölgenin ülke sınırlarımızın güvenliğinin sağlanması, Irak ve Suriye petrollerinin Avrupa’ya ulaştırılmasında rol oynayan bölgenin DEAŞ, YPG/PYD gibi terör örgütlerinin elinde olmaması, gelişmiş ülkelerin desteği ile Suriye’nin bölünerek terör devleti kurulmasının önlenmesi açısından önemli olduğunu belirtmiştir.

15 Ekim 2019, Salı 255 kez görüntülendi