UNİCEF 20 Eylül Uluslararası Üniversite Spor Günü dolayısıyla Sandıklı Meslek Yüksekokulu tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yunus Yılan, Öğretim Görevlisi Emrah Bozkurt, Öğretim Görevlisi Tuba Vural, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gökçe , Araştırma Görevlisi Rabia Elmalı, Sandıklı İlçe Gençlik Spor Müdürü Abdullah Ender Aydoğmuş katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Sandıklı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emrah Bozkurt 20 Eylül tarihi UNICEF tarafından “Uluslararası Üniversite Spor Günü” olarak kabul edilmiştir. Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) ve FISU’ya bağlı Dünya’daki tüm Üniversite Spor Federasyonları 4 yıldır 20 Eylül veya bu günün bulunduğu hafta içerisinde bir gün “Uluslararası Üniversite Spor Günü” nü çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Spor hem kişilerarası hem de toplumsal iletişim ve etkileşimi geliştiren en önemli araçlardan bir tanesidir. Meslek Yüksekokulu olarak bizlerin de spor her daim önceliklerimiz arasında olacaktır. Bu kapsamda da bugün olduğu gibi dönem içerisin de çeşitli spor etkinlikleri düzenliyoruz. Bu sebeple yaptığımız etkinliklerle her zaman bize destek olan Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar’a ve Müdür yardımcımız Öğretim Görevlisi Yunus Yılan’a teşekkür ederim.” Diye konuştu.

Sandıklı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Ender Aydoğmuş ise Sandıklı Meslek Yüksekokulunun spora verdiği önemden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Gençleri her zaman spora yönlendireceklerini ifade eden Aydoğmuş, gençlik merkezinin kapılarının öğrencilere her daim açık olacağını belirtti. Aydoğmuş şöyle devam etti: “Özellikle son zamanlarda kullanımı hızla yaygınlaşan başta sigara olmak üzere kötü alışkanlıkları yok etmek hepimizin toplumsal görevidir. Bu görev sorumluluğuyla öğrencilerimizi spor merkezimizde çeşitli sportif etkinliklerle bir araya getirerek, enerjilerini topluma faydalı bireyler olma yolunda harcamaları için çaba sarfedeeğiz. Bunun ilkini bu yıl meslek yüksekokulumuzla yapmış olduk. Kendilerine hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ederim” dedi.

Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yunus Yılan ise öğrencilerin 20 Eylül UNICEF Uluslararası Üniversite Spor Gününü kutladı. Yılan, Meslek Yüksekokulunun her zaman toplumsal sorumluluk içerisinde hareket ettiğini ifade ederek, öğrencilerin becerilerini ortaya koyarak kendilerini geliştirmeleri için bu tür etkinliklerde sürekli yer alacaklarını belirtti. Yılan, “ Yaşamsal kalitenin artırmanın en önemli yolu spor yapmaktan geçer. Sporsuz bir yaşam düşünülemez. Spor her şeyden önce insana yaşama enerjisi verir. İnsanın hayata bağlanması için güçlü olması gerekir bu gücü de bize spor yapmak verir. Ayrıca spor insanların sosyalleşmesini sağlar. Takım sporu yaptığınızda veya bir spor salonunda çalışmalarınızı devam ettirdiğinizde o ortamdaki insanlarla etkileşim içine girersiniz. O insanlarla bir şeyler paylaşırsınız, bu bile mutlu olmanız için size yeterlidir. Veya ailenizle birlikte spor yaptığınızda çocuklarınızla, eşinizle zaman geçirme fırsatı bulur onları ne kadar sevdiğinizi gösterebilirsiniz.” Diye konuştu. Yılan, bu sebeple Sandıklı Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Ender Aydoğmuş’a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Etkinlik Sandıklı Meslek Yüksekokulu ve Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerinin yapmış olduğu dostluk maçıyla son buldu.

23 Eylül 2019, Pazartesi 188 kez görüntülendi