Program Misyonu

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Meslek Yüksekokulu YÖK Yürütme kurulunun 16.03.1993 tarihli toplantısında; 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’da değişik 7/d-2 ve 7/h maddelerince uygun görülerek, 1993-1994 eğitim öğretim yılında Turizm ve Otel İşletmeciliği ve İşletmecilik Programlarında 64 öğrenciye ön lisans eğitimi vermeye başlamıştır. Yüksekokulumuz ’da 6 bölüm bulunmaktadır.

Programımız; konusu ile ilgili temel kavram ve ilkeleri özümsemiş, kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu ara eleman olarak mesleğinin tüm gereklerini yerine getirebilecek seviyede mesleki bilgiyle donatılmış, ön muhasebe ve alanları ile ilgili paket programları kullanabilecek nitelikte meslek elemanları yetiştirmeyi misyon edinmiştir.

İşletme Yönetimi Bölümü Kalite Kurulu

İşletme Yönetimi Programımızda kadrolu olarak görev yapan bir Doktor Öğretim Üyesi, iki Öğretim Görevlisi bulunmaktadır. Öğretim görevlisi olarak görev yapan öğretim elemanımız doktora eğitimine devam etmektedir. Bölüm başkanı Yüksekokul Müdürü olarak görev yapmaktadır. Bölüm başkanı ile birlikte öğretim elemanları; dersler, öğretim planı, staj kriterleri ve sınav takvimi gibi konularda aktif olarak görev almaktadırlar.

Bölümün Öğrenci Kabul Koşulları

Meslek Yüksekokulumuz Yönetim ve Organizasyon Bölümü, İşletme Yönetimi Programı, kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarına nitelikli ara eleman yetiştirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık tam zamanlı bir önlisans programıdır. Program, örgün öğretim olarak eğitim vermektedir.  Programın eğitim dili Türkçe olmakla birlikte zorunlu yabancı dil dersi İngilizcedir. İşletme Yönetimi Programa kaydolan öğrenciler, programdan mezun olabilmek için öngörülen müfredattaki tüm dersleri almak zorundadırlar. Öğrencilerimiz mezun olmadan önce 30 iş günü staj yapmak zorundadırlar. Programda stajların takibine ve niteliğine azami derecede önem verilmektedir.

Öğrenci Yeterlilik Koşulları

Öğrencilerin lise mezunu olması gerekliliklerin yanı sıra yeni ÖSYM sınav yönetmeliğine göre 2022 YKS sistemine göre TYT puan türünden taban puanın üzerinde almış öğrenciler arasından öğrenciler yerleşebilmektedir.

Ayrıca öğrencilerin, analitik düşünme yeteneğine sahip olmaları, empati yapma, ekip çalışmaları yapabilme, girişimci bir ruha sahip olma, profesyonel olmaya aday, çok okuyan, düzenli ders çalışma ve mücadele ruhuna sahip, yenilik ve gelişmelere ayak uydurabilen, Öğrenmekten zevk alan bir yapıya sahip olmaları eğitim sürecinde onlara büyük katkı sağlayacaktır.

Mezuniyet koşulları

Programda mevcut olan toplam 112 AKTS değerindeki derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler, 8 AKTS değerindeki stajını tamamlayıp, 120 AKTS elde ederek mezun olurlar.

Mezunların İstihdam Olanakları

İşletme yönetimi programı mezunları kamu ve özel sektörde buna ilaveten sivil toplum kuruluşlarında görev alabilmektedirler. Söz konusu kurumların muhasebe, finans, pazarlama, insan kaynakları, satın alma vb. departmanlarında görev alabilen işletme yönetimi programı mezunları, istedikleri taktirde girişimci bireyler olarak da kendi işletmelerini açabilmektedirler.

Bölümde Eğitim Öğretim Süreci

İşletme yönetimi bölümü 4 yarıyıl süresi içerisinde her yıl yapılan değerlendirmeler dikkate alınarak öğretim süreci belirlenmektedir. Bu değerlendirme doğrultusunda ders müfredatları geliştirilerek öğrencilere verilmektedir.

Program Çıktıları

P1 Ekonomik analiz yapabilme
P2 Hukuk bilgisine sahip olma ve kullanabilme
P3 Bilgisayarı, çevre birimlerini ve programlarını etkin kullanabilme
P4 Muhasebe bilgisine sahip olma, muhasebe paket programlarını kullanabilme ve muhasebe denetimini gerçekleştirebilme.
P5 Finansal analiz yapabilme
P6 Üretim, yönetim ve pazarlama konularına dair bilgi sahibi olma ve sorunların çözümünde öneri geliştirebilme.
P7 Temel matematiksel ve istatistiki işlemleri yapabilme.
P8 Disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme.
P9 Bağımsız davranma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık becerisine sahip olma.
P10 Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim- teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek kendini geliştirebilme.
P11 Bireysel çalışma becerisi ve bağımsız karar verebilme yetisine sahip olarak fikirlerini sözlü ve yazılı, açık ve öz bir şekilde ifade ederek iletişim kurabilme.
P12 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme.
P13 Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilecek iletişim bilincine sahip olma
P14 Kalite konularında bilinç sahibi olabilme.

Bilgisayar Programcılığı Bologna Bilgi Paketi Sayfası

25 Ekim 2017, Çarşamba 2592 kez görüntülendi