Afyon Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Meslek Yüksekokulu ve Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından F klavye yarışması düzenlenmiştir. Yarışma 7-12 yaş, 13-17 yaş ve 18-22 yaş kategorilerinde Sandıklı Meslek Yüksekokulundan Öğretim Görevlisi Yunus YILAN, Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden öğretmen Özlem ÇABUKEL ve Miralay Reşatbey İlköğretim okulundan öğretmen Hasan ERDOĞAN gözetiminde yapılmıştır.

F klavye yarışması ödül töreni  Belediye Başkanı  Sayın Mustafa ÇÖL, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Muhittin BİLGİÇ, İlçe protokolü, öğrenci velileri ve yarışmacı öğrencilerin katılımıyla  Sandıklı Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda 17.05.2016 Salı günü saat 11.00’da yapıldı.

Miralay Reşatbey İlköğretim okulundan öğretmen Hasan ERDOĞAN yaptığı konuşmasında; F klavyenin bilimsel olmasını ve diğer ülke klavyelerinden farkını, 2017 yılından itibaren kamu kurumlarının F klavyeye geçmesini ve F klavyenin kazanımlarını dile getirmiştir.

Yarışmada 7-12 yaş kategorisinde birinci Bağdagül Özkan, ikinci Rümeysa ÖZEN ve üçüncü Emine Gül ATAÇ olmuşlardır. Yarışmacılara plaket ve katılım belgelerini Sandıklı Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Sayın Yrd.Doç.Dr.Koray Gürpınar takdim etmiştir.

Yarışmada 13-17 yaş kategorisinde birinci Nehir Melek KALKAN, ikinci İsmail ŞİMŞEK ve üçüncü Rabia SAĞLAM olmuşlardır. Yarışmacılara plaket ve katılım belgelerini Sandıklı Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Muhittin BİLGİÇ takdim etmiştir.

Yarışmada 18-22 yaş kategorisinde birinci Hatice Ebrar TOPKOÇ, ikinci Hilal Ebru BÜYÜKTUNA ve üçüncü  Ayşenur ULUSOY olmuşlardır. Yarışmacılara plaket ve katılım belgelerini Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa ÇÖL takdim etmiştir.

Öğretim Görevlisi Yunus YILAN’ın F klavye ile ilgili Sandıklı’da farkındalığın oluşması, yarışmanın geleneksel hale dönüştürülmesi ve Protokol üyelerine teşekkür etmesiyle ödül töreni sona ermiştir.2341

18 Mayıs 2016, Çarşamba 319 kez görüntülendi